Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

 

LANGTIDSSIMRET MARSKLAM MED PERLERUG OG RODFRUGTER

Til 4 personer

Perler
100 g perlerug

Kød
1 lammekølle, ca. 1. kg, udbenet
salt og peber
olivenolie

Rodfrugter
4 gulerødder, skrællet og skåret i mindre stykker
4 pastinakker, skrællet og skåret i mindre stykker
4 skalotteløg, skåret i mindre stykker
2 rødløg, pillet og skåret i mindre stykker
5 fed hvidløg, hakkede eller hele efter smag
20 g friske timiankviste
4 laurbærblade
5 dl rødvin
5 dl kalvebouillon

Servering
bredbladet persille, grofthakket

Forvarm ovnen til 110 grader. Skyl perlerne grundigt og læg dem evt. i blød i rent vand.
Puds den udbenede lammekølle af og krydr med salt og peber indvendigt. Snør den op. Varm lidt olie i en pande og brun lammekøllen på alle sider. Læg den i en stegeso eller en gryde med låg, der kan tåle at komme i ovnen. Krydr kødet med salt og peber.
Sæt stegesoen i ovnen og lad lammekøllen simre der i knap 1 time. Når kødet har simret i 1 lille times tid, kommer du rodfrugter, løg, hvidløg og krydderurter ned til kødet i stegesoen. Hæld to tredjedele af rødvinen og bouillonen ved. Læg låg på og lad retten simre videre i yderligere 1 times tid.
Hæld de skyllede/udblødte perler i en sigte og lad dem dryppe godt af. Efter i alt ca. 2 timers stegetid fordeler du perlerne mellem rodfrugterne.
Hæld den resterende væde ved, læg låget p. stegesoen og stil den tilbage i ovnen. Lad retten simre færdig her i ca. 20-30 minutter, til perlerne er helt møre.

Servering: Skær lammekøllen i skiver og læg dem oven på rodfrugter og perler. Krydr evt. med mere salt og peber. Drys med lidt friskhakket persille og sæt stegesoen direkte på bordet. Server lammet med et godt brydebrød, og en sprød salat til.

Opskriften er fra kogebogen Perler fra Skærtoft Mølle