Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter
 

KOKOTTEBRØD

1 stort kokottebrød bagt i stentøjskokotte 
fra Sigrid Hovmand, Samsø

Dejen er velegnet både til æltning i hånd og på maskine

Dej:
300 g stenkværnet fuldkornsmel (spelt eller hvede)
700 g stenkværnet fint sigtet mel (Øland, hvede ell. spelt)
ca. 700-730 g vand (eller 50/50 vand og dark ale)
10 g gær (20 g hvis det skal gå hurtigt)
20 g salt
evt. 80-100 g hakkede hassel- eller valnødder

Gæren smuldres fint i melet, salt og vand tilsættes, og dejen blandes og æltes til den er blank og smidig. Afslut æltningen med at folde og forme dejen til en kugle som lægges til hævning i skålen- et lunt sted eller køligt natten over - tildækket med film eller viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Kokottebrødet:
Smør stenformen – både bund og låg – grundigt med smagsneutral olie.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord, afgas den let, og form den til en kugle, som lægges i stenformens bund. Pres let på dejen, så den fylder hele bunden ud.

Sæt formen – uden låg – til efterhævning til dejen når næsten dobbelt størrelse.

Snit evt. dejens overflade, læg låget på, og sæt formen på en bageplade på næstnederste ribbe i en kold ovn.

Tænd ovnen på 200 grader. 1 ½ time senere er brødet færdigt. Tag det straks ud af formen, og lad det køle af på en bagerist.

Opskriften er fra bagebogen Hjemmebagt.