Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

 

KOGNING AF PERLER

Helt enkelt
Du kan nøjes med at koge de omhyggeligt skyllede perler i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, alt efter hvor meget bid du vil have i dine perler.
Skal de anvendes kolde kan du med fordel skylle dem i koldt vand når de er færdigkogte (møre). Ellers slår du bare vandet fra og holde dem lune indtil de skal anvendes - eller du anvender dem direkte.
Til simre- og gryderetter kan du nøjes med at skylle perlerne, og derefter lægge dem ved retten de sidste 30 minutter inden servering. 

Med ekstra smag
Du kan også bruge denne grundopskrift til 4 personer:

3 dl skyllet perlespelt

½ l vand eller let hønsebouillon

1 lille finthakket skalotteløg

1 tsk smør

Lidt salt

Løget dampes i smørret i en gryde og perlespelten kommes ved. Vand/bouillon tilsættes, og perlerne koges derefter ved svag varme  i ca. 20 min  til de er møre. Væden skal nu gerne være dampet af, men er der overskydende væde ved, sies den fra. De kogte perlespelt smages til med lidt fint salt og er herefter klar til videre tilberedning - evt. som perlekompot (risotto-style) med fløde og parmesan - eller blandet med f.eks. purerede ærter - eller med finthakkede grøntsager.

Velbekomme!