Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter
 

KERNEBRØD - LANGTIDSHÆVET

Giver 3-4 brød
Udstyr: røremaskine (evt.) og hævekurve

Iblødsætning**:
150 g knækket rug
200 g koldt vand
30 g salt
Sættes i blød dagen før – overnatter på køl

Dej:
Hele iblødsætningen
80 g solsikkekerner
50 g hørfrø
80 g stenformalet fuldkornsrugmel
1300 g stenformalet fintsigtet Ølandshvede- eller speltmel
15-20 g øko.gær (ved kort hævetid: 25-35 g gær)
20 g rørsukker
400 g kærnemælk (gerne rumtemperatur)
ca. 500-600 g vand (dejen må ikke være for stiv!)

Dejen æltes intensivt og godt. Hviler til dobbelt størrelse (gerne natten over) og afvejes i stykker à ca. 650-700 g som formes til kugler og efterhæver i hævekurve til næsten dobbelt størrelse. Snit dejen på skrå eller som ”sol”, og giv damp ved indsætning. Bages ved 230 grader i ca. 30-35 minutter. 

**"hurtig version": iblødsætningen kan erstattes af 150 g valsede ruggryn, som tilsættes direkte til de øvrige ingredienser sammen med samme mængde vand og salt.