Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

HVERDAGSBRØD - 5 FAVORITTER

"Hverdagsbrød: fra groft til blødt - 5 favoritter fra Skærtoft"

På Skærtoft har vi længe - og Marie-Louise især - haft en håndfuld favoritter som vi gerne vil dele med jer. Det gør vi nu, hvor vores Brødakademi slår dørene op for den ny sæson. 

Kurset består som altid af en god portion teori, vigtig viden om (fuld)korn og stenkværnet mel, demo'er og masser af hands-on. 

Fra kl. 9.45 byder vi på kaffe, the og hjemmebagt. Kl. 10, præcis, går kurset i gang. 

Efter en kort intro, lægger vi ud med at sætte rugbrød til hævning og gennemgår hvordan en "ren og fast" rugbrødssurdej trives bedst. Så ælter vi dej på fransk maner til bl.a. de populære focacciastykker. I arbejder sammen to-og-to om de to håndæltede deje. Vi strækker og folder dejen til Alsisk Ciabatta og bruger røremaskine til de Bløde Kaffeboller. De langtidshævede Kærnestykker stikkes ud og bages, mens de andre deje hæver. Og så er der demo med Høstboller og en smagsprøve-surprise :)

Vi byder på en let sandwich til den lille sult og en tur i mølleriet inden vi går i gang med at bage. Vi bager primært i helt almindelige husholdningsovne, så du ved præcist hvordan man kan trylle godt brød ud af dem. Hver gang! Den store stenovn bruger vi til Ciabatta og får vi brug for en buffer, tager vi køkkenets anden store ovn i brug. 

Du får alt dit bagværk fra dagen med hjem, samt - naturligvis - alle opskrifter og den uundværlige dejskraber.

Vi slutter dagen af - mens de sidste brød bager - med en frokost med salater, brød og alsiske delikatesser - hertil vand og vin. Kurset slutter kl. ca. 16.30. Mens vi spiser åbner "Staldshoppen", hvor det er muligt at købe mel, korn og andre produkter fra Skærtoft Mølle.

Tid: kl. 9.45-16.30

Pris: kr 1.350,-

Antal deltagere: 12

Godt at vide: husk gode sko (vi står op det meste af dagen) - vi har forklæder!

Underviser: Marie-Louise Risgaard, Skærtoft Mølle

Vi glæder os til at se jer i Staldkøkkenet!