Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

Hjemmebagt - en bog om korn, mel og bagning

Den første bog fra Skærtoft Mølle har to budskaber, siger Hanne Risgaard, som er bogens forfatter:

"Det ene er at fortælle om korn og mel, som, når det er bedst, er et fantastisk produkt, som vi har direkte fra naturen, og som vi bør værdsætte og behandle med respekt. I en verden, som kæmper mod livsstilssygdomme som fedme, diabetes, hjerte-karlidelser og kræft, har forskere for længst udråbt gode kornprodukter som et af midlerne til at nedbringe risikoen for at blive ramt af disse lidelser. Men faktum er også, at 94 pct.* af alle danskere får for lidt godt og groft brød, og dermed for få fibre, vitaminer og mineraler. Et moderne sundhedsparadoks, som det er utrolig enkelt at rette op på ved simpelthen at spise langt flere fuldkornsprodukter. Og det kan heldigvis sagtens lade sig gøre med velsmagen i behold.

Det andet budskab er, at det er enkelt, udbytterigt og sjovt at bage. Selv der, hvor opskriften jonglerer med lidt indforståede ord som biga, pâte fermentée, poolish, surdej og langtidshævning, er mit budskab, at man ikke skal lade sig stoppe af det, man ikke kender til. Bagning er et håndværk, alle kan lære, men det er bedst, når det bliver drevet af lyst, forventning og glæde! Det kan være, du i begyndelsen skal disciplinere dig og følge opskrifterne nøje, indtil du får en særlig fornemmelse i fingerspidserne for dej og et øje og øre for, hvornår et brød er bagt færdigt. Derfra kan du gøre dig fri af opskrifterne og selv begynde at eksperimentere. Når du har den nødvendige rutine, er det nemlig som at cykle. Har du først lært det, kan du resten af livet".

HJEMMEBAGT er smukt illustreret af fotografen Thomas Tolstrup, og det er Pia Darfelt, som står for dens gennemarbejdede og æstetiske grafiske design. Bogen er udgivet af Gyldendals Forlag.

HJEMMEBAGT blev d. 30. oktober 2013 genudgivet som paperback, og kan købes i boghandler landet over, samt på nettet.

Du kan læse anmeldelser af HJEMMEBAGT her 

Kort om Hanne Risgaard
: Hanne Risgaard, som sammen med sin mand Jørgen Bonde ejer Skærtoft, har gennem mange år arbejdet som journalist, redaktør og instruktør ved Danmarks Radio og TV2. Hendes sidste job, inden hun på fuld tid engagerede sig i arbejdet på Skærtoft Mølle, var programserien "Hanne Risgaard" på radioens P1. Over en årrække gennemførte hun her hver mandag portrætsamtaler med danskere, hvis liv har været præget af skelsættende begivenheder og afgørende valg.

I 2005 traf hun selv et sådant afgørende valg og droppede sit journalistiske liv til fordel for de mange og spændende udfordringer, som økologien på Skærtoft - med både landbrug, mølleri og kursusvirksomhed – siden har givet både hende, hendes familie og de mange medarbejdere på stedet.(*Denne andel er heldigvis faldet siden 2009, og ligger i 2013 på 73 pct. Så det går den rigtige vej. Kilde: Fuldkornspartnerskabet, www.fuldkorn.dk)