Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter


 

GULERODSSUPPE MED APPELSINPERLER

Til 4-6 personer

Suppe
1,2 kg gulerødder, skrællet og skåret i terninger
2 løg, grofthakkede
lidt flager af økologisk appelsinskræl (helt uden den hvide underskal)
1 tsk lyst rørsukker
60 g saltet smør
1,1 l varm grøntsagsfond
200 g flødeost naturel
salt

Perler
100 g perlebyg
Appelsinsaften fra den skrællede appelsin
1 spsk finthakket persille

Suppe: Sauter gulerødderne, løg, appelsinskal og
sukkeret i smørret i en stor gryde. Varm fonden op og kom 2 dl ned til gulerødderne. Rør godt rundt, lad blandingen nå kogepunktet, skru ned for varmen, læg låg på og lad den simre i 8 minutter. Fjern låget fra gulerodsblandingen, rør i den og lad den simre videre uden låg i ca. 10 minutter, indtil gulerødderne er møre, og væsken er næsten fordampet. Fjern appelsinskallerne fra suppen og gem dem. Tilsæt den resterende fond og bring suppen i kog. Purér gulerødderne direkte i suppen med en stavblender, pisk flødeosten i og smag til med salt.

Perler: Snit appelsinskallen fra suppen i fine terninger. Skyl perlerne grundigt og kog dem derefter i rigeligt letsaltet vand i ca. 18 minutter, til de er møre og har det bid, du foretrækker. Si kogevandet grundigt fra. Bland de varme perler med den finthakkede appelsinskal, appelsinsaft og persillen. Pres perlerne ned i små forme. Perlerne kan også koges dagen før og marinere i appelsinsaft natten over. Tilsæt først persillen lige før servering.

Anretning: Bring suppen i kog igen. Placer de små perletoppe fra formene i midten af varme serveringstallerkener. Hæld suppen forsigtigt uden om perlerne og dryp evt. med f.eks. hjemmelavet kommenolie.

SPICY VARIATION:
Suppe: Kog en kanelstang (prøv en af dem fra ASA Spice) og frisk, finthakket chili efter smag med i dette stadie. Fjern kanelstangen samtidig med appelsinskrællen og kasser den.
Når du har pureret suppen, tilsætter du IKKE flødeost, men serverer i stedet suppen med en god (græsk) 10% yoghurt til at mildne den dejlige varme fra chilien.
God i vinterkulden!!! 


Opskriften er fra kogebogen Perler fra Skærtoft Mølle