×

Grøntsagsboller

  Bagetid: 15-20 min.
 Temperatur: 225 °C varmluft
 Forberedelse: 3 timer
 Antal: Ca. 32 stk.

Ingredienser

  • 500 g fuldkornshvedemel
  • 500 g fintsigtet Ølandshvedemel
  • 20 g gær (10 g ved langtidshævning)
  • 20 g salt
  • 1 æg
  • 200 g gulerod, fintrevet
  • 10 g (1 dl) hakket persille
  • 100 g (5 spsk.) rapsolie
  • 300 g (ca. 3 dl) grøntsagsjuice
  • Ca. 300 g (ca. 3 dl) vand

Til pensling:
1 æg pisket med lidt koldt vand og et lille nip salt.

Fremgangsmåde

De to meltyper blandes grundigt. Gæren smuldres fint i melet. De øvrige ingredienser blandes i, og dejen æltes, til den er blank og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket til den når dobbelt størrelse.

Fritstående boller:
Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Del den i stykker á 70 g og form dem til boller. De sættes på en plade beklædt med bagepapir, og efterhæver til næsten dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 225 °C almindelig varme.
Pensl bollerne med det sammenpiskede æg og bag dem i 15-20 min.

Muffinboller:
Dejen kan også deles i stykker á 60 g. De formes til boller, og lægges i muffinforme, inden de stilles til efterhævning. Bagetiden er den samme som ved fritstående boller.

*Melet i denne opskrift kan fint byttes ud med fuldkornsmel og fintsigtet speltmel.

image_print

Køb produkterne