Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter
 

GRØNTSAGSBOLLER

ca. 32 boller

Dej:
500 g fuldkornshvedemel
500 g fint sigtet Ølandshvedemel
20 g gær (10 g ved langtidshævning)
20 g salt
1 æg 
200 g gulerod, fint revet
10 g (1 dl) hakket persille
100 g (5 spsk.) rapsolie
300 g (ca. 3 dl) grøntsagsjuice
ca. 300 g (ca. 3 dl) vand

Til pensling:
1 æg, pisket med lidt koldt vand og et lille nip salt

De to meltyper blandes grundigt. Gæren smuldres fint i melet. De øvrige ingredienser blandes i, og dejen æltes til den er blank og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket, til den når dobbelt størrelse.

Fritstående boller
Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Del den i stykker à 70 g, og form dem til boller. De sættes på en plade beklædt med bagepapir, og efterhæver til næsten dobbelt størrelse.

Forvarm ovnen til 225 grader almindelig varme.

Pensl bollerne med det sammenpiskede æg og bag dem i 15-20 min.

Muffinboller
Dejen kan også deles i stykker à 60 g. De formes til boller og lægges i muffinsforme, inden de stilles til efterhævning. Bagetiden er den samme, som ved fritstående boller.

*Melet i denne opskrift kan fint byttes ud med fuldkorns- og fint sigtet speltmel.

Opskriften er fra bagebogen Hjemmebagt.