Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter



 
 

GRÆSKARKERNEBRØD MED KÆRNEMÆLK

Udstyr: Røremaskine, en 3 L rugbrødsform

Dej:
400 g rugsurdej
625 g fuldkorns rugmel
375 g fuldkorns hvedemel
50 g knækkede rugkerner
125 g græskarkerner
500 g (ca. 5 dl) kærnemælk
375 g (ca. 3 ¾ dl) vand
25 g (1 stor spsk.) flydende honning
10 g maltmel
25 g salt

Til pensling:
Smeltet smør

Pynt:
Græskarkerner

Alle ingredienser blandes og røres på maskine i 10 min. Dejen skal være som en blød og klistret grød. Kom 400 g af dejen i en beholder med tætsluttende låg. Drys lidt salt på toppen af dejen, før du lægger låget på og stiller den i køleskabet til næste gang, du vil bage rugbrød. Fyld dejen i en stor rugbrødsform, og stil den til hævning i stuetemperatur i 12-24 timer eller indtil dejen lige knapt når formens kant.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pensl dejens overflade med lidt smeltet smør, pynt med græskarkerner, sæt formen i ovnen, og bag brødet i 1 ½ time.

Du kan også bruge muffinforme og bage små brød af denne dej. Så er bagetiden ca. 1 time.

Opskriften er fra bagebogen Hjemmebagt.