Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

Billedet her er fra "Den Økologiske Bagebog nr. 2"

INSTAGRAM - se flere billeder her!

 

FRUGTKAGE med årstidens frugt

Dejen
150 g koldt smør i tern
250 g lyst/mørkt rørsukker
3 store æg
200 g stenkværnet fintsigtet kagemel (eller fint sigtet mel af spelt, hvede, Ølandshvede)
1 tsk øko.bagepulver

Rør smør og sukker sammen til det er blødt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør dejen godt igennem. Bland mel og bagepulver og kom det i dejen. Rør dejen hurtigt sammen. Kom dejen i en smurt springform (Ø 26 cm). Vælg så årstidens bedste fyld, f.eks:

1. Rabarber
300-400 g frisk rabarber skåret i mundrette stykker råsyltes i passende mængde sukker og vanilje ca. ½ time inden brug. Rabarberstykkerne lægges på dejen (pas på ikke at få for meget væde med) og trykkes let ned i den. Drys med lidt mørkt rørsukker eller brun farin inden kagen sættes i ovnen.

2. Æble-kanel
3-4 syrlige æbler skrælles og skæres i mundrette stykker som lægges i en skål og blandes grundigt med 4 tsk sukker og 2 tsk kanel. Læg æble-kanelstykkerne på dejen og tryk dem let ned i den. Drys den tiloversblevne sukker-kanel-blanding over kagen inden den sættes i ovnen.

Bag kagen midt i ovnen ved 185 grader i ca. 40-45 minutter. Er dine rabarber meget fugtige, kan det være nødvendigt at forlænge bagetiden!

Serveres med iskold creme fraiche, kvark eller Skyr. Bliver der noget tilovers, skal du vide at kagen her også er forrygende god dagen efter! Opbevares på køl.

Velbekomme!