Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter
 

EFTERMIDDAGSBOLLER

Giver ca. 24 boller
Dejen er velegnet både til æltning i hånd og på maskine

Dej:
150 g fuldkornsrugmel
100 g fuldkornsspeltmel
200 g fintsigtet Ølandshvedemel
550 g fintsigtet speltmel
250 g yoghurt naturel
ca. 550 g vand
20 g øko.gær 
20 g salt

Gæren smuldres fint i melet, yoghurt og vand tilsættes, og dejen blandes og æltes et par minutter. Tilsæt salt og ælt dejen til den er blank og smidig. Afslut æltningen med at folde og forme dejen til en kugle som lægges til hævning i skålen et lunt sted tildækket med et viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager et par timer afhængig af temperaturen i dit køkken.

Bollerne:
Forvarm ovnen til 240 grader, varmluft.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Fold og form den forsigtigt til en pølse. Del den i to lige store stykker, og del derefter hver halvdel på den lange led, så du ender med at have fire "strimler". Del hver strimmel i 6 stykker med din dejskraber, så du ender med at have 24 stykker. Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hvile 10-20 min. inden du sætter dem i ovnen. Drys evt. med lidt mel eller solsikkekerner.

Sæt pladerne i ovnen og smid 1 dl kogende vand ind i bunden af ovnen eller sprøjt samme mængde vand ind i ovnen med en sprayflaske.

Bag bollerne i 10 minutter. Vend så pladerne og bag videre i yderligere ca. 8-10 minutter til bollerne er gyldne.

Afkøles på bagerist og nydes til eftermiddagskaffe-the med gode venner, skønne børn og familie.