Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

Ciabatta med T



 
 

CIABATTA MED "T"

Giver 3 brød eller ca. 15 stykker

Dej:

250 g stenkværnet fuldkorns Tritordeum

200 g stenkværnet fintsigtet Tritordeum

550 g stenkværnet fintsigtet Manitobahvedemel

200 g øko.yoghurt naturel

600-700 g køligt vand

20 g salt

25 g øko.gær (10 g ved langtidshævning)

Håndæltning: 

Gæren smuldres fint i melet og salt blandes i. Tilsæt vand og yoghurt, og bland dejen med din dejskraber til den er ensartet. Lad nu dejen hvile i 10 min.. Fugt den ene hånd med vand, stik hånden ind under dejen og stræk og fold dejen forsigtigt ind over sig selv. Gentag indtil du er nået hele vejen rundt i skålen. Lad dejen hvile i 30 min. og gentag. Lad dejen hvile igen og gentag. Lad så dejen hæve i 4-6 timer eller til dobbelt størrelse. Du kan også lade dejen hæve køligt natten over.

(Røremaskine:

Denne dej kan ”startes” på maskine”. Hæld vand, yoghurt og gær i røreskålen. Tilsæt mel, men hold saltet tilbage. Bland til dejen er ensartet. Lad den hvile i 5-10 min og tilsæt så saltet. Bland igen. Fortsæt nu på samme måde som beskrevet ved håndæltning.)

Forvarm ovnen til 240 grader varmluft

Drys fuldkornsmel på bordet. Skrab forsigtigt dejen ud på bordet og drys oversiden af dejen med fuldkornsmel. Del dejen i tre-fire aflange brød, som forsigtigt vendes i fuldkornsmel inden de lægges på bageplader beklædt med bagepapir. Sæt pladerne i ovnen, sprøjt vand ind i ovnrummet og luk straks lågen. Du kan også lægge brødene direkte på forvarmede, gennemvarme, bageplader eller –sten.

Brødene bages ved 240 grader i 5-7 minutter. Herefter skrues ned på 220 grader og brødene bages færdigt (ca. 30-35 min.). 
Afkøles på rist. Fryseegnede.

Dejen her er også særdeles velegnet til stykker.