Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter


Opskriften her er fra vores bagekursus MIDSOMMERTÆRTER med Christian Tønnesen.

Prøv også
Christians Havtorntærte og
Christians Stikkelsbær-Rabarbertærte
 

CHRISTIANS JORDBÆRTÆRTE

500 g danske jordbær
50 g mørk chokolade 55%
Ristede mandelsplittet eller hakkede pistacier (usaltede) til pynt

Dej:
200 g smør – stuetemperatur
120 g flormelis
1 ½ æg - stuetemperatur
250 g stenkværnet kagemel
75 g mandelmel (smuttede, ristede og blendede mandler)
1 knivspids bagepulver

Pisk smør og sukker skummende, tilsæt nu ægget og pisk til blandingen er ensartet. Rør mandel-melet i. Bland mel og bagepulver og vend det herefter i blandingen. Saml hurtigt dejen og stil den på køl til den er gennemkold.

Mazarinmasse:
150 g marcipan
150 g smør – stuetemperatur
100 g sukker
1 ½  æg – stuetemperatur
2 spsk mel

Pisk det hele sammen.

Rul hurtig dejen ud og beklæd tærteformen. Fordel mazarinmassen i tærten og bag den til den er let gylden ved 200 grader –  ca. 15 min. Afkøl tærten. Pensl mazarindelen med 50 g smeltet mørk chokolade.

Kagecreme:
3 æggeblommer
80 g sukker
30 g maizena
Kornene fra ½ stang vanilje
1 knivspids salt
2 dl sødmælk
2 dl fløde

Æggeblommer piskes med sukker og vanilje. Maizena piskes i, dernæst salt. Tilsæt mælk og fløde og kog blandingen forsigtig op til den har en cremet konsistens. Afkøles helt inden brug.

Sprøjt den afkølede kagecreme på tærten og pynt af med ensartede, halverede jordbær.

Abrikosgelé:
5 abrikoser
50 g sukker
1dl vand
Lidt citron saft
2 blade husblas

Sæt husblassen i blød i koldt vand. Hak abrikoserne fint og kog dem med vand, sukker og citronsaft i 10 min under låg. Tilsæt husblassen og lad det stå 10 min, sigt det, lun evt. geleen inden du skal bruge den, hvis den har sat sig.

Pensl eller fordel et tyndt lag af den lune gelé og pynt af med mandelsplitter eller hakkede pistacier.