Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter


Opskriften her er fra vores bagekursus MIDSOMMERTÆRTER med Christian Tønnesen.

Prøv også
Christians Jordbærtærte og
Christians Stikkelsbær-Rabarbertærte
 

CHRISTIANS HAVTORNTÆRTE

Dej til bund:
100 g smør, stuetemperatur
50 g flormelis
½  æg, stuetemperatur
lidt fint salt
150 g stenkværnet kagemel
Kornene fra ½ vaniljestang

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med flormelis. Pisk smør, flormelis/vanilje og salt skummende. Tilsæt ægget og pisk yderligere til blandingen har en ensartet konsistens. Sigt melet i æggesnapsen og vend den forsigtigt rundt til blandingen igen er ensartet.
Stil dejen på køl til den er gennemkold.
Ælt nu dejen hurtigt og flad den ud og stil den yderligere på køl i 5-10 min. (Alternativt lægges dejen i formen med det samme og hviler på køl med ris og bagepapir/folie.)
Rul nu dejen ud så den passer til formen. Blindbag med ris og folie/bagepapir til kanterne har sat sig – fjern folie/bagepapir og ris og bag bunden gylden ved 175 grader (skulle den hæve op under bagning prikkes boblerne ned).

Creme:
1 æg
1 æggeblomme
50 g sukker
1 dl koncentreret havtornsaft
10 g majsstivelse + lidt vand
25 g smør stuetemperatur

Sukker og havtornsaft koges op og varmen slukkes – blandingen trækker til sukkeret er opløst. Pisk æg og blomme sammen i en anden gryde. Opløs majsstivelsen i lidt vand, og kom det ned til æggene. Rør den varme sukkersaft i og varm det hele op til det tykner.
Kog cremen igennem ved jævn varme, og under omrøring. Køl cremen lidt af og rør små stykker af det stuetempereret smør i. Cremen er nu klar til at komme i den forbagte tærtebund.

Alternativ creme:
Havtorn udskiftes med 1 ½ dl citronsaft og lidt mere sukker

Marengs:
2 æggehvider
130 g sukker
3 spsk vand

Kog 100 g af sukkeret sammen med alt vandet til det når en temperatur på 117 grader. Pisk æggehviderne med 30 gram sukker til en blød skum i en skål. Hæld nu siruppen i en tynd stråle ned i den let piskede æggehvideskum og pisk til den når stuetemperatur. Fordel nu marengsen på tærten og drys med flormelis gennem en fin sigte - bag den nu ved 200 grader/grill til marengsen har tage farve.