Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

Tip
Tiden på køl afgør hvor crunchy og chewy din cookie bliver:
På bloggen KAGER TIL KAFFEN kan du læse følgende om den amerikanske chokolade cookie: "Chocolate Chip Cookie’en blev opfundet af Ruth Wakefield i 1930 og gik under navnet "Toll House Chocolate Crunch Cookies".
Hendes hemmelighed til den perfekte cookie var, at lade dejen hvile på køl et døgn før de skulle bages. Dette giver en knasende kant og en blød midte."

Prøv dig frem og se hvor længe du kan vente. Du kan fordoble portionen, og lade halvdelen vente de anbefalede 24-36 timer – resten er stadig forrygende lækre efter bare 2 timer på køl.


INSTAGRAM - se flere billeder her!

 

Chocolate chip cookies

Giver 12 store cookies eller 24 små

Dejen
250 g stenkværnet fintsigtet kagemel
2 tsk (ca. 7 g) øko.bagepulver
1 tsk fint salt (ca. 5 g)
140 g øko.smør, tempereret og skåret i tern
125 g brun farin
125 g lyst rørsukker
2 tsk (8 g) vaniljesukker
1 æg
250 g hakket chokolade
(f.eks. 200 g mørk og 50 g hvid)

Start med at tage smør og æg ud af køleskabet. Afvej smørret og skær det i tern.

Bland de tre slags sukker i en skål: lyst rørsukker, brun farin og vaniljesukker. Læg det køleskabskolde, ternede smør ned til sukkeret. Lad det stå og temperere.

Hak chokoladen. Ikke for fint eller groft, men gerne i uens stykker.

Bland kagemel, salt og bagepulver i en anden skål.
Pisk nu smørret blødt og luftigt med sukkerblandingen. Brug en elpisker, for det tager længere tid end du lige regner med! Når blandingen er helt blød og let tilsættes ægget. Pisk igen til massen er ensartet og lækker.

Nu tilsættes melblandingen og der piskes igen, men KUN til dejen lige hænger sammen. Læg elpiskeren væk og ælt forsigtigt chokoladen ind i dejen med hånden.

Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i minimum 1 time. Jo længere tid du kan vente, jo bedre cookies!

Forvarm ovnen til 175 grader, almindelig varme.

Tag dejen ud af køleskabet og afvej dejklumper à ca. 80 g per stk. Form dem til kugler og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der kan være 6 kugler på en plade, da de flyder godt ud, og du skal kun bage en plade ad gangen. Læg dejen tilbage i køleskabet mens første omgang cookies bliver bagt.

Bag dine cookies i ca. 20 minutter. De er færdige når kanten er gylden, men midten stadig blød. Tag dem ud af ovnen og lad dem hvile på den varme bageplade i 10-15 min inden du sætter dem på en rist for at køle helt af.

Hvis du synes 80 g dej per cookie er lige i overkanten, kan du nøjes med at bage dem i halv størrelse (40 g per stk). Husk blot at nedjustere bagetiden!

Nydes med et koldt glas mælk eller en god kop kaffe!

Velbekomme!