Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter

 

BONDESUPPE

4 personer

Ingredienser
100 g bacon (gerne tørsaltet og ikke for røget)
1 stk osso buco af okseskank
500 g blandede grønsager og urter, renset og skåret groft
(feks. gulerod, selleri, bladselleri, porre, løg, courgette, tomat, jordskokker, peberfrugt)
100 g perlespelt - vasket grundigt
1 kvist timian
2 fed hvidløg

Osso buco’en brunes godt på begge sider og tages op af gryden. Den rengøres og bruges derefter til at sautere bacon i grove tern med hvidløg, timian og 1/5 af urterne. Kødet lægges tilbage i gryden, og indholdet dækkes nu med vand.

Et stykke bagepapir fugtes og lægges over gryden, som derefter dækkes yderligere med stanniol og sættes i ovnen ved 175 g. Suppen braiseres nu i ca. 2 timer eller til kødet er næsten mørt. Hvis væden damper væk tilsættes mere vand.

Gryden tages ud af ovnen og perlespelt tilsættes sammen med resten af grønsagerne. Suppler evt. med mere væske. Suppen koger til perlespelten og grønsagerne er møre. Serveres med persille pesto og groft brød.

Opskriften her er udviklet af kokken Christian Bak i forbindelse med lanceringen af Skærtoft Mølle perlespelt, marts 2006.