Feedback

Din indkøbskurv er tom

kontakt
instagram
twitter


Opskriften på tærtedejen er fra bagebogen Hjemmebagt ("Ostetærte med perlerug") - resten er fra Staldkøkkenet.
Velbekomme!

 

ALSISK QUICHE

Giver 2 stk - udstyr: tærteforme, ca. 23 cm i diameter

Dej:
350 g stenkværnet kagemel
50 g stenkværnet fuldkorns rugmel
2 æg
3 g (1 tsk.) salt
200 g koldt smør
3-5 spsk. koldt vand

Fyld:
200 g bacon i tern (køb det hos slagteren – uhm!)
2-3 porrer, afhængig af størrelse
1 løg
½ liter cremefraiche (5% eller 18%)
5 æg
salt og friskkværnet peber
ca. ¼ - ½ friskrevet muskatnød
friskrevet parmesan efter smag

Pensling af bund – et sammenpisket æg med et nip salt

Bank det kolde smør fladt med en kagerulle (til ca. 1 cm). Bland mel og salt og læg smørret i blandingen. Træk flager af smørret, smuldr det hurtigt i dejen og tilsæt så æggene og vandet (hold lidt af vandet tilbage indtil du ved hvor meget dejen ”suger”). Dejen samles hurtigt. Når den er sammenhængende tages den ud på bordet og foldes og vendes to gange. Så er den klar. Med håndfladen trykker du først dejen flad (ca. 5 cm høj) og former den dernæst til en firkant. Pak den ind i bagepapir og læg den på køl i min. 30 min. – og helst til den er gennemkold.

Forvarm ovnen til 200 grader ved almindelig varme (bager du tærterne på to plader anvendes 190 grader varmluft).

Rul dejen ud, og beklæd de to (evt. godt smurte) tærteforme i bund og sider. Dejen skal nå helt op til formens overkant – og gerne over.  Prik bunden med en gaffel. Lad dejen hvile på køl med bagepapir og ris/bønner i ca. 30 minutter. Bag bundene ved 200 grader i ca. 10-15 min. Nu tager du bundene ud, pensler dem med æg og bager dem yderligere 5 min. Beklæd evt. kanterne på tærtebundene med en strimmel alufolie. Det forhindrer, at de bliver mørke under bagningen. Lad nu bundene køle af indtil de skinner – så er de ”vandtætte”. Det tager ca. 5 minutter.

Rist baconen og kværn peber over. Tag baconen af panden og blancher de groftskårne porrer og løg indtil de er bløde, men ikke har taget farve. Bland cremefraiche med æggene og krydderier. Pisk let. Fordel bacon og porrer-løg blandingen i bunden og fyld op med æggemassen. Drys parmesan over. Bag tærterne til de er gyldne og massen har sat sig – ca. 25-30 min.

Afkøles på rist ca 10 min. inden servering. Er også fremragende kold!